Последни новини
МАДЖАРОВО "ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ" 2014 - ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЛЕД ДИВАТА ПРИРОДА НА ИЗТОЧНИ РОДОПИ ...
ФОТОВАКАНЦИЯ 2013 - ПРОГРАМА ПО ДНИ ...
DEDOLIGHT СЪС СТУДИО И НАГРАДА НА БОДИГРАФИЯ 2013 ...

НОВИНИ

30.05.2015 МАДЖАРОВО "ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ" 2014 - ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЛЕД ДИВАТА ПРИРОДА НА ИЗТОЧНИ РОДОПИ

МАДЖАРОВО "ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ" 2014 - ЕДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЛЕД ДИВАТА ПРИРОДА НА ИЗТОЧНИ РОДОПИ


Да си признаем - обикновено всичко започва с една снимка на гълъб, врабче или чайка. В живота на всеки фотолюбител идва такъв момент, в който той обръща обектива към някоя птица, кацнала наблизо и да, така се започва. Разбира се сравняването на заснетото врабче, гълъб или чайка с кой да е орел от страниците на известните фотографи води до неласкави заключения (не за горкото пернато на снимката) и след известно проучване фотолюбителят разбира, че за наистина добра снимка на птица му трябва добро оборудване, добра локация и не на последно място - добра компания. А ако в компанията има и човек разбиращ - още по-добре. 

И докато добрата компания може да се осигури сравнително лесно другите две условия изискват значително повече усилия и ресурс. И в този момент на осъзнато и пресметнато униние откривате в пощата си (може би дори в папка "Спам") покана за фотопленер. Но не какъв да е пленер, а такъв готов да ви предостави и трите гореспоменати условия накуп.

 

peizaj

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство


В живота на всеки човек има моменти които карат сърцето му да пърха, мигове, които зареждат с ентусиазъм. Снимането на диви животни, в компанията на Фото-Клуб „Осмо Изкуство" и СТИЛ Травъл, е точно такова преживяване. Доказано. Затова и нямаме колебания или съмнения, когато получим покани от тях. Така беше и този път - фотопленер „Вулканът на Лешоядите". В Маджарово! Юни! 4 дълги дни (и нощи). Техника - цяла редица, вирнала бели обективи. Експерти - двама: биолог и фото-експерт, които гарантират не само приятно прекарване и купон, но и професионални резултати и усмивки по лицата на участниците. Този уикенд това бяха Борислав Тончев (БДЗП) и Богдан Боев (фотограф-птичар).


КЪДЕ: МАДЖАРОВО

Arda

Фотография: Галя Велева - algaivel

 

Arda zavoi

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство

 

Да откриете Маджарово на картата не е лесна задача. Малко градче сгушено в кратера на изгаснал вулкан в Източните Родопи. През долината, в която се намира градчето, тече Арда, на път от яз. Студен Кладенец към яз. Ивайловград, а в коритото ѝ са пръснати полускъпоценни камъни, наследство от същият този вулкан. Стените на кратера днес са 100-метрови отвесни скални стени, обрасли с редки храсти, които са приютили в непристъпните си пещери гнездата на удивителни създания - лешоядите. Да, точно така, онези големи птици, които сте виждали да глозгат кокали във филмите на ВВС за Африка. БДЗП е изградило Информационен Център край града, информиращ подробно за всички техни особености и насочен най-вече към туристите-фотографи.


КАКВО: ЖИВОТНИ

vulture 1

Фотография: Богдан Боев - raptor


vulture 2

Фотография: Богдан Боев - raptor

 

В този рай от съхранена девствена природа, реки, гори, скали и традиционно земеделие и животновъдство, животът е разцъфнал в цялото си многообразие, създавайки може би най-добрите условия за фотографи, снимащи животни.

vulture 3

Фотография: Богдан Боев - raptor

 

vulture 4

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство

 

Тук - в естествената им среда - можете да наблюдавате (или снимате) белоглави лешояди, черни лешояди, египетски лешояди, черни щъркели, скални орли, кани, ветрушки, сови, гарвани и врани, пчелояди, синявици и земеродни рибарчета, сврачки, овесарки, каменарчета, папуняци, кълвачи - списъкът наброява огромен брой видове.

poina ptichka 1

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство

 

sinjavica

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство

 

Пък доказано можем вече да прибавим и регистрираното присъствие на вълк, лисици, костенурки, видри. За миговете на почивка можете да поснимате и костенурки, но не се залъгвайте - някои от тях могат да бъдат много, много бързи. Не чак толкова, че да са наложи да ги снимате тичайки, но и костенурка не е лесно да се снима,понякога, има и срамежливи сред тях и заснемането на качествен "портрет" изисква търпение и умение.


shtarkel

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство


Kostenurka

Фотография: Светослав Драгиев - Осмо изкуство


КАК: ТЕХНИКИ

Снимане от укритие...

... или "голямото чакане на пусия". Лешоядите са хитри птици, по характер мнителни и предпазливи. Това прави тази техника  особено характерна за Маджарово тъй като позволява заснемането им без да натрапва човешко присъствие. Представлява изолирано помещение за няколко човека, специално пригодено за снимане, с подходящи амбразури за обективите.


ukritie 1

 

ukritie 2

 

Укритието цели да скрие човешкото присъствие около храната на птиците, за да имат възможност те да се хранят необезпокоявани. Околността разполага вече с  няколко изградени укрития, специално за наблюдение и снимане на грабливи птици. Снимането от укритие позволява най-близък контакт с  лешоядите, а свадливите им навици на хранене гарантират кадри изпълнени с динамика и не малко хумористични моменти.


ukritie 3

 

ukritie 4


Снимане с „пончо"

poncho 1

 

poncho 2

 

...или условно позната, като "да се маскираш на храстче". Тази техника изисква перфектен камуфлаж, както по отношение на външен вид и миризма, така и по отношение на поведение. Практикува се на открито, по изгрев и залез, обикновено около реката или други известни обитания на птиците. Препоръчително е обаче да се ограничи по време на периода на отглеждане на малки. При късмет и подходящо стечение на обстоятелства, реката предлага видри, щъркели, рибарчета, дъждосвирци и много други. Освен пончо, приложими са и всички други

надеждни форми на прикритие.


palatka

 

poncho 3


Свободна разходка...

razhodka 1

 

razhodka 2

 

... или "творческо шляене из пейзажа". Въпреки, че този метод е най-открит, за видове като кълвачи, пчелояди, папуняци и сврачки той дава резултат. След като забележите местата за кацане на птицата, може да притихнете наблизо и за изчакате подходящ момент за снимане. Хубаво е да имате прикритие, както и да скриете лицето и очите си.

resultat 1

 

resultat 2


С КАКВО: ОБОРУДВАНЕ

Няма съмнение, че за снимането на диви животни са необходими специални обективи. Безценно съдействие в тази посока оказват CANON Bulgaria, които любезно ни предоставиха няколко оптики, недостъпни за повечето фотографи.

technika 1

 

technika 2

 

Фотокамери:

EOS 1 DX Body

EOS 5D Mark III

EOS 6D Body GPS/WIFI

EOS 70D Body 

Обективи:

EF 8-15/4.0L Fisheye

EF 24-70/2.8L II USM

EF 24-70/4.0L IS USM

EF 70-200/2.8L IS II USM

EF 70-200/4.0L IS USM

EF 200-400/4.0L IS USM

EF 300/2.8L IS USM II

EF 400/2.8L IS USM II

EF 400/5.6L USM

EF 500 L IS II USM

EF 600/4 L IS USM

EF 800/5.6 L IS USM 

Конвертори:

EF 1.4x III Extender

EF 2x III Extender

Неведнъж сме казвали, че без гореописаните безценни „стъкла", просто няма как да постигнете качествени кадри при лешоядите. Днес твърдим това с особена сила. И именно затова сме безкрайно благодарни на CANON за уникалната възможност.


СЪВЕТИ: КОЕ КАК СЕ ПРАВИ

 

ukritie 5

 

Поведение в укритието

Тишина, търпение, уважение към колегите и безапелационно спазване на инструкциите на водачите - това са правилата, гарантиращи успешна сесия от укритията. Водачите правят инструктаж и следят за спазване на правилата, за да получи всеки шанс да види уникалната фауна на Маджарово. Просто следвайте инструкциите!

 

Поведение при мътене

Пролетта е размножителен сезон за птиците, така че е задължително да се съобразите с това при преследване на хубав кадър. Не навлизайте в личното им пространство и проучете навиците им, за да не нарушавате естествения цикъл. Ако имате съмнения или Ви липсва информация, Информационният Център на БДЗП в Маджарово ще Ви помогне със съвети и инструкции.

 

Informacionen centar


Риболов

Реките в района предлагат много риба, която изхранва много птици и бозайници. Ако ловите риба, обаче, задължително я връщайте обратно. Дори мъртвите и наранени по невнимание рибки са добра храна за останалите в хранителната верига. Най-добре се снимайте с трофея и го върнете във водата. Нужен Ви е риболовен билет, както и съобразяване с периода на забрана за улов.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Четири дни прекрасно приключение, с Фото Клуб Осмо Изкуство, CANON  България, Стил Травъл и БДЗП! Нямаме търпение да го направим отново, а дотогава - насладете се на снимки от пленера, предоставени от участниците!

 

Албум със снимки от фотопленерите в Маджарово проведени до 2014 г. може да видите ТУК!


Автор: Николай Стоянов


Редактори: Диана Гигова и Андрей Недялков

 

ФОТОПЛЕНЕРИ
SIGMA ФОТО ФЕСТ – ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ 2023
ФОТОГРАФСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ “МИТИЧНАТА ЙОРДАНИЯ – ЛЕГЕНДИ И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ”
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “ОТ ОСТРОВ НА ОСТРОВ – ОТНОВО НА КОРФУ”
ЗИМНА ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “КЕРКИНИ – ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” „ОТНОВО В ТРЯВНА“
ФОТОПЛЕНЕР “МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ”
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “(НЕ)ПОЗНАТИЯТ ОСТРОВ САМОТРАКИ”
ФОТОПЛЕНЕР “ФИЛМОВ РЕНЕСАНС” 2022
ФОТОПЛЕНЕР „ЯЗ. КЪРДЖАЛИ – МАХАЛИ, МОСТОВЕ, ХОРА”
ФОТОПЛЕНЕРИ “ЗАБРАВЕНИТЕ РОДО...
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” ПОНЕ ДВЕ ГОДИНИ ПО-КЪСНО – ДА СЕ ВИДИМ В ГАБРОВО
ФОТОПЛЕНЕР „СОЛТА, ПТИЦИТЕ И ХОРАТА” 2021
ФОТОПЛЕНЕР “СРЕДЕ ЛЕТО В МУГЛА” 2021
ФОТОПЛЕНЕР “БЕЛОГРАДЧИК – ПЕЙЗАЖИ СЛЕД СКАЛИТЕ”
ФОТОПЛЕНЕР “ПРОХОДНА – ОЧИТЕ НА БОГА”
ПРОЛЕТНА ФОТОРАЗХОДКА В ПАРК “ВРАНА” “БОБИ Е В СЪРЦАТА НИ”
ФОТОГРАФСКА СРЕЩА “ПЕЙЗАЖИ В КРАЯ НА ЕСЕНТА”
ФОТОПЛЕНЕР “ЦВЕТОВЕТЕ НА ЕСЕНТА”
ФОТОПЛЕНЕР „ПЕЙЗАЖИ, ЗВЕЗДИ И ПОРТРЕТИ ПОД НЕБЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА”
ФОТОПЛЕНЕР „СОЛТА, ПТИЦИТЕ И ХОРАТА”
10 ГОДИНИ ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" - ФОТОПЛЕНЕР “СРЕДЕ ЛЕТО” 2020
10 ГОДИНИ ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” - ФОТОПЛЕНЕР “ЕНЬОВДЕН В БАЛКАНА”
ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” - ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО”, СТИЛ ТРАВЕЛ И SIGMA
ФОТОПЛЕНЕР „МЕТЕОРА – МЯСТОТО,...
ЗИМНА ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “КЕРКИНИ – ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
ФОТОГРАФСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ “КУБА – ПЕРЛАТА НА КАРИБИТЕ ”
ФОТОГРАФСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ “ЗАНЗИБАР – ОСТРОВЪТ НА ПОДПРАВКИТЕ И УСМИВКИТЕ ”
ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР “НОЩНА ФОТОГРАФИЯ НА ЗВЕЗДНОТО НЕБЕ”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” В “ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ”
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР „СЪС SIGMA НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО – 10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО”
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" РОДОПСКА СБИРКА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” – ЛЯТО 2019
„СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ – ДИВИТЕ РОДОПИ” – ПРОЛЕТ 2019
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО”, SIGMA И ОЛИМПУС
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “ПРИКЛЮЧЕНИЯ ПОД ВРЪХ ОЛИМП”
ЗИМНА ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “КЕРКИНИ – ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” КОПРИВЩИЦА – ТРАДИЦИИТЕ СА ЖИВИ ...
ФОТОГРАФСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ “ЗАНЗИБАР – ОСТРОВЪТ НА ИЗГРЕВИТЕ, ПЛОДОВЕТЕ И УСМИВКИТЕ”
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" - ПЪЛНО ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ, НОЩНИ И ДНЕВНИ ПЕЙЗАЖИ В РАЙОНА НА С. МУГЛА
„СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ – ДИВИТЕ РОДОПИ” – ЛЯТО 2018
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОП...
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “ПОЗНАТИЯТ И НЕПОЗНАТ ТАСОС” 2018
„СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ – ДИВИТЕ РОДОПИ” – ЗИМА 2018
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” ТРОЯН – ЗИМНА ПРИКАЗКА В ПОДНОЖИЕТО НА БАЛКАНА
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “НЕПОЗНАТИЯТ ОСТРОВ САМОТРАКИ”
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" - РОДОПСКА СБИРКА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО”
„МАДЖАРОВО – ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ” 2017
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” ПРОЛЕТ НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОЕКСКУРЗИЯ “НЕПОЗНАТИЯТ ОСТРОВ КОРФУ”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” ТРЯВНА – ЗИМНА ПРИКАЗКА В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА
ФОТОЕКСПЕДИЦИЯ “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …” НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
ФОТОПЛЕНЕР „АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО В КАДЪР - СОЛТА, ПТИЦИТЕ И ХОРАТА”
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОП...
ФОТОПЛЕНЕР „МАДЖАРОВО – ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ” 2016
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОП...
ФОТОПЛЕНЕР “АРХИТЕКТУРНА, ИНТЕРИОРНА, ПАНОРАМНА И НОЩНА ФОТОГРАФИЯ”
ФОТОПЛЕНЕР “ПОЗНАТИЯ И НЕПОЗНАТ ТАСОС”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” БОЖЕНЦИ – КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА
ФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ" “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
МИНИФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ" “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
ФОТОПЛЕНЕР „БУРГАС – СОЛТА, ПТИЦИТЕ И ХОРАТА” 2015
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОПИ" “СРЕДЕ ЛЯТО” – РОДОПСКИЯ ЕНЬОВДЕН И ПРИРОДАТА НА ЗАПАДНИ РОДОПИ
ФОТОПОЧИВКА С ЕЛЕМЕНТИ НА ПЛЕНЕР “ЕНЬОВДЕН В МЕДВЕН”
„МАДЖАРОВО – ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ” 2015
ФОТОПЛЕНЕР С ЕЛЕМЕНТИ НА WORKSHOP “АРХИТЕКТУРНА, ИНТЕРИОРНА, ПАНОРАМНА, НОЩНА ФОТОГРАФИЯ”
МИНИФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ" "ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ ..."
ФОТОПЛЕНЕР “МЕТЕОРА”
ГОДИШНА СРЕЩА НА ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” СПЕКТАКЪЛ “ЦАРЕВГРАД ТЪРНОВ – ЗВУК И СВЕТЛИНА
МИНИФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ" “ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”
ФОТОПЛЕНЕРИ "ЗАБРАВЕНИТЕ РОДОП...
„МАДЖАРОВО – ВУЛКАНЪТ НА ЛЕШОЯДИТЕ” 2014
ФОТОПЛЕНЕР “ЦВЕТОВЕТЕ НА ПРОЛЕТТА”
ФОТОПЛЕНЕР “ХЪРВАТСКА – ЕДНА Ф...
МИНИФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ"
ФОТОПЛЕНЕР “АРХИТЕКТУРНА И ПАНОРАМНА ФОТОГРАФИЯ”
"СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ - РЕПОРТАЖ ОТ МИНАЛОТО - ОБИЧАИ И КАРНАВАЛИ"
КИСЕЛЧОВО - ЕДНО НЕПОЗНАТО КЪТЧЕ ОТ РОДОПИТЕ!
МИНИ ФОТОПЛЕНЕР "ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ"
ФОТОПЛЕНЕР "АРХИТЕКТУРНА ФОТОГРАФИЯ"
"ЦВЕТОВЕТЕ НА РИЛА – ЕСЕН В СЪРЦЕТО НА ПЛАНИНАТА" - ЕДИН ФОТОПЛЕНЕР С ТОДОР ЯНКОВ Ф.Х.
ПЛАНИНСКИ ФОТОПЛЕНЕР "РОДОПСКИ ПЪТЕКИ"
ФОТОПЛЕНЕР БАЛЧИК 2012
МИНИФОТОПЛЕНЕР “НОЩТА НА МУЗЕИТЕ”
ФОТОПЛЕНЕР "ЗИМНИ ПЕЙЗАЖИ"
МИНИФОТОПЛЕНЕР “НИКУЛДЕН ПО РИБАРСКИ”
“ПОРТРЕТИ ИЗ ЖИВОТА НА ХУДОЖНИКА”
ФОТОПЛЕНЕР "МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ"
ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ - ЕДИН ДЕН НА ЕЗЕРОТО КЕРКИНИ
АНОНСИ
РЕЗУЛТАТИ ОТ ЖУРИРАНЕ НА ОНЛАЙН ФОТОКОНКУРС “ПЪТЯТ КЪМ МУГЛА”
ФОТОКОНКУРС “НАЙ-ХУБАВ ФОТОСПОМЕН ОТ УЧАСТИЕТО ВИ В НАШЕ МЕРОПРИЯТИЕ” - РЕЗУЛТАТИ
ОНЛАЙН ФОТОКОНКУРС “ПЪТЯТ КЪМ МУГЛА”
ОНЛАЙН ФОТОКОНКУРС 10 ГОДИНИ ФО...
РЕЗУЛТАТИ ОТ ЖУРИРАНЕ НА ОСНОВЕ...
10 ГОДИНИ ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО"
ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА ФОТОГРАФСКИ СИСТЕМИ ООД
PHOTOKINA 2016
ФОТОКОНКУРС “БУРГАС - СОЛТА, ПТИЦИТЕ И ХОРАТА” 2015 НАГРАДЕНИ АВТОРИ
ФОТОКОНКУРС “МЕТЕОРА - ТАМ, КЪДЕТО НЕБЕТО СРЕЩА ЗЕМЯТА!”
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
ГОДИШЕН СУПЕРКОНКУРС НА ФОТОКЛУБ "ОСМО ИЗКУСТВО"
ОЧАКВАЙТЕ ФОТОПЛЕНЕР "НЕПОЗНАТИТЕ ОБИЧАИ - РЕПОРТАЖ ОТ МИНАЛОТО!"
ЧЕСТИТА НОВА 2014 ГОДИНА!
НАГРАДЕНИ СНИМКИ - ФОТОКОНКУРС КЕРКИНИ - ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ!
ФОТОКОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА СНИМКА...
ОБУЧЕНИЯ И СРЕЩИ
ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ТЕСТ СЕСИЯ SIGMA - СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА
ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ТЕСТ СЕСИЯ - SIGMA - СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА - БУРГАС
ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ТЕСТ СЕСИЯ SIGMA - СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА - ЯМБОЛ
ФОТОРАЗХОДКА “СУРВА“ 2023
ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ФОТОРАЗХОДКА SIGMA - СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА ПЛЕВЕН
ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ФОТОРАЗХОДКА SIGMA - СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА ПЛОВДИВ
ПРЕДСТАВЯНЕ И ТЕСТОВА СЕСИЯ SIGMA – СПЕЦИАЛНИ ОБЕКТИВИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕСТА!
ЕСЕННА ФОТОРАЗХОДКА В ГРАДА НА ...
ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР „ПЕЙЗАЖИ СЛЕД НАСТЪПВАНЕТО НА НОЩТА”
ПРАКТИЧЕСКИ СЕМИНАР “СВЕТЛИНА И РАБОТА С МОДЕЛ”
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
“ЧОВЕКЪТ В КАДЪР” – АРТИСТИЧНА ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ С ART ОБЕКТИВИТЕ НА SIGMA
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
“ЧОВЕКЪТ В КАДЪР” – АРТИСТИЧНА ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ С ART ОБЕКТИВИТЕ НА SIGMA
ПРОЛЕТ В ПАРК “ВРАНА” ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” И ОЛИМПУС
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
“ИСТОРИИ С ПРЕДМЕТИ - АРТИСТИЧНА ПРЕДМЕТНА ФОТОГРАФИЯ”
“ЧОВЕКЪТ В КАДЪР” – АРТИСТИЧНА ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ
“СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
СТУДИЙНА ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?” - гр. БУРГАС
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
DEDOLIGHT & SIGMA СЕМИНАР СТУДИЙНА ПОРТРЕТНА ФОТОГРАФИЯ
DEDOLIGHT И SIGMA СЕМИНАР ПРЕДМЕТНА И МАКРО ФОТОГРАФИЯ
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
СЕМИНАР ПРЕДМЕТНА И МАКРО ФОТОГРАФИЯ
РАБОТИЛНИЦА СВЕТОПИСНИЦА "ПРИКАЗКИ ОТ ПРЕДМЕТНАТА МАСА"
"ИСТОРИИ С ПРЕДМЕТИ" - РАБОТИЛНИЦА СВЕТОПИСНИЦА 2013
WORKSHOP “СТОКОВА ФОТОГРАФИЯ – ЗАЩО И КАК?”
ПЛАЖНА ФОТОГРАФСКА РАБОТИЛНИЦА 2013
ПЛАЖНА ФОТОГРАФСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА НАЧИНАЕЩИ!
ИЗЛОЖБИ
ФОТОИЗЛОЖБА “МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ”
ФОТОКОНКУРС И РЕТРОСПЕКТИВНА И...
ФОТОИЗЛОЖБА "ДИВАТА ПРИРОДА"
ПЪТЯТ! - ФОТОИЗЛОЖБА НА ЯДВИГА ЧАРНЕЦКА
ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИИ НА МАРЕК И ЯДВИГА ЧАРНЕЦКИ - ГАЛЕРИЯ 13-ТО СТЪПАЛО, гр. БУРГАС
ИЗЛОЖБИ ФОТОГРАФИЯ - МАРЕК И ЯДВИГА ЧАРНЕЦКИ - ХГ "Станислав Доспевски", гр. Пазарджик
ИЗЛОЖБИ ФОТОГРАФИЯ - МАРЕК И ЯДВИГА ЧАРНЕЦКИ

ИЗБРАНИ СНИМКИ