ИЗЛОЖБИ

ФОТОИЗЛОЖБА “МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ”

ФОТОИЗЛОЖБА "МОРСКИ ТРУЖЕНИЦИ"

 

Фотоклуб "Осмо Изкуство" и Сдружение "Морски сговор", с любезното съдействие на Община Бургас ви канят на откриването на изложбата "Фоторазкази за съдбата на рибаря". Фотографиите в нея са направени по време на пленера "Морски труженици", който фотоклуб "Осмо изкуство" проведе в рибарското селище от 2 до 6 декември 2022 година. В рамките на 5 дни, фотографите участници във фотопленера, имаха възможност да станат свидетели на ежедневието на рибарите от рибарско селище "Ченгене скеле" - град Бургас, и макар и за кратко да заживеят с техните болки и радости и да ги пресъздадат посредством техните фотографии. 

За селектиране бяха предадени над 220 кадъра от 20 автора. Жури в състав Генчо Петков ф.х., EFIAP, Никифор Тодоров, EFIAP и Светослав Драгиев - представител на Фотоклуб "Осмо изкуство" избра 42 кадъра, които да бъдат включени в изложбата.

Изложбата ще бъде открита в зала "Христо Фотев" на Културен Център"Морско казино", гр. Бургас на 23 февруари 2023 година от 18:30 ч. и ще може да бъде видяна до началото на месец март 2023 година.

Изложбата е отпечатана с любезното съдйствие на Canon България.

Фотопленер "Морски Труженици" е организиран от Фотоклуб "Осмо изкуство" и Туристическа агенция "Стил Травел" със съдействието на Фотографски системи - официален дистрибутор на Sigma Corporation Japan за България.

Представените фотоси бяха показани за пръв път по време на празника на рибарите на 18 декември 2022 година в Многофункционална зала на културно-туристически комплекс "Ченгене скеле".